Pressemeddelelse fra FC King George

24. august 2010

Pressemeddelelse fra FC King George den 24. august 2010: 

FC King George tager skarpt afstand fra påstande om racisme

Efter de seneste dages medieomtale af kampen i Serie 4 mellem Kvaglund IF og FC King George og overfaldet på en af vores spillere, ser FC King George sig nødsaget til at udsende denne pressemeddelelse.

Vi havde ellers aftalt med Kvaglund IFs ledelse, at vi skulle udsende en fælles udtalelse, når sagen var færdigbehandlet af JBU. Men idet to spillere fra Kvaglund IF har trodset denne aftale i form af en række udtalelser i Jydske Vestkysten tirsdag den 24.08.10, ønsker vi derfor at meddele følgende:  

- FC King George er en socialt engageret fodboldklub, der huser spillere fra flere nationaliteter, bl.a. spillere fra Cameroun, Uganda, Rumænien, Polen, Norge og det tidligere Jugoslavien, som alle føler sig godt behandlet i klubben.  Derudover spiller vi til dagligt side om side med flere indvandreklubber i Veldtofte Idrætspark, bl.a. BK-06 Esbjerg og FC Otpisani, som vi gennem årene har haft mange gode og fair spillet kampe mod.

- Vi sætter en stor ære i at afvikle fodboldkampe i en positiv og god atmosfære med fokus på Fair Play og respekt, og vi har ingen disciplinære problemer eller lignende på vores hold.

- Vi tager skarpt afstand fra enhver form for racisme, da dette i høj grad strider mod foreningens formål om åbenhed og plads til alle. De deltagende FC King George-spillere fra den pågældende kamp afviser således også alle at have ytret sig racistisk på nogen måde, og vi har fra ledelsens side ingen grund til at betvivle dette, da vi aldrig tidligere har haft disciplinære problemer omkring det pågældende hold.

- Vi finder det stærkt beklageligt, at de udokumenterede påstande om racisme fra Kvaglund IFs spillere kan fjerne fokus fra sagens reelle indhold – nemlig et uprovokeret og uacceptabelt overfald på en af vores spillere.

- Vi kan slet ikke genkende det, i tirsdagens avisartikel, beskrevne forløb omkring kampen, som resulterer i, at en FC King George spiller kort efter dommerens sidste fløjt bliver slået til jorden med et knytnæveslag. Kort efter løber både spillere og tilskuere fra Kvaglund IF til stedet, hvor flere slår og sparker den liggende FC King George spiller. Efter lidt tid får de øvrige FC King George spillere hevet den forurettede spiller fri. FC King George spilleren bliver efterfølgende kørt på skadestuen og undersøgt for sine fysiske skader som inkluderer en brækket næse samt ømhed i kroppen efter mange slag og spark.

- Episoden er efterfølgende blevet anmeldt til politiet.

- Vores udlægning bakkes op af både kampens dommer samt flere spillere og ledere fra Spangsbjerg IF og Hjerting IF, som var tilstede som neutrale tilskuere.

- Der var efter vores opfattelse heller ikke tale om et masseslagsmål mellem de to hold, hvilket fremgår af tirsdagens artikel, men derimod et ensidigt overfald på FC King George spilleren. Et overfald der efter episoden fortsatte med verbale trusler mod både dommeren og hele FC King George holdet, hvilket resulterede i at dommeren straks forlod stedet uden omklædning, og at flere af FC King Georges spillere var bange og utrygge for at forlade omklædningsrummet.

- Det fremgår desuden af artiklen at Kvaglund IFs målmand forsøgte at dæmpe gemytterne, det er dog FC King George opfattelse at han i høj grad var med til at opildne til den uheldige adfærd.

Hvis der ønskes yderligere kommentarer til ovenstående eller ønskes noget uddybet, er man velkommen til at kontakte formand for FC King George, Jacob D. Haag, på tlf. 27 21 65 77.

 

Copyright FC King George 2008-2014
Web by Haag & LeRoi